SEO грешки, които са често срещани

Здравейте всички! В тази статия, посветена на оптимизацията за търсачки, ще споделя кои според мен са най-често срещаните SEO грешки, които се допускат от хората, които сами си оптимизират сайтовете. За да ги избегнете Ви препоръчваме винаги да се доварявате на професионални услуги по SEO оптимизация.

1. Избиране на неправилни ключови думи

Това е може би най-голямата грешка. При неправилно избрани ключови думи сайтът Ви може да е на първо място за тях, но пък да не носи трафик, или пък да носи трафик, но да не се монетизира.

2. Повтаряния на една и съща ключова фраза прекалено много

Доста хора прекаляват с ключовите фрази. При такива случаи (наречени “keyword stacking”) е възможно сайтът ви да бъде наказан. В този случай границата между разумно разпределение на ключовите думи и прекалено много повтаряния е доста тънка.

3. Duplicate Content

Колко пъти сте чували вразата “Щом е в интернет е на всички”. Но не само краденето на чужди статии е проблем. Доста често заради CMS системата на Вашият сайт се появава голямо количество “копирано съдържание”. Решение на този проблем са специални плъгини за CMS.

4. Използване на нерелевантни ключови думи

Виждал съм доста сайтове, които съдържат в своя мета таг, имена на известни хора, или други търсени ключови думи, които нямат никаква връзка с техният сайт. Сигурно си мислят че това ще им докара допълнителен трафик, но това определено не е така. Единственото което може да докара е наказание от страна на търсачката.

5. Използване на нерелавантни ключови думи за alt tag

Подобно на горната точка, но само дето този път желаните ключови думи се изписват при описанието на alt тага.

6. Скритият текст

Един от най-често срещаните BlackHat методи. Този текст може да включва ключови думи, които нямат никаква връзка с съдържанието на сайта, или пък линкове към други сайтове. Друга разновидност е промяната на цвета на текста, с цел да се слее с фона на страницата Ви. Обикновено този метод може да ви докара единствено наказание.

Автор: Бахар Мустафа