Google Penalties, Duplicate Content и Supplementals

кърти проблеми

Google Penalties

Ако прекалите със SEO - безразборна размяна на линкове, малко или малко повече keyword stuffing , крослинкване на домейни които са на едно и също IP, дублирано съдържание, много affiliate линкове и контент, много тирета в домейна, линкване към "лоши съседи" (спам сайтове) и т.н. Закачате достатъчно филтри и подобно на гореспоменатия ефект, прекарвате няколко месеца извън класирането. С тази разлика, че може да се случи не само на нов домейн.

Duplicate content

В основи означава, че съдържание, което е вече в индекса на търсачка и бъде намерено на нов URL/сайт, вече не е от особен/никакъв интерес за самата търсачка. Гугъл засичат доста добре дублирано или преобладаващо дублирано съдържание. Проблем е и повторението на съдържание в рамките на един сайт. Такъв проблем имаме в момента с Kyrti.com и се опитваме да го решим. Това дублиране води до:

Supplementals

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на един уеб сайт, е да влезе в индекса с допълнителните резултати. Това е вторичен индекс, от който се показват резултати при отсъствие на такива в главният индекс. Там отиват дублираното съдържание, маловажни страници, към които никой или почти никой не линква. С две думи, това е контейрът за боклук.

Може да сте ги забелязали в класиранията, маркирани като Supplemental Result или Допълнителни резултати. Сайтове, които са потопени в supplementals, са жестко дисквалифицирани в класирането. В общи линии, за да избегнете членството в supplemental club, избягвайте ползването на дублирано съдържание и се грижете за deep links (линкове към вътрешни страници).

Подобни публикации: