Таргет група или целева група на сайт

След като вече сте си изградили план за действие и сте решили да правите сайт или да отваряте фирма, чията голяма част от дейността ѝ ще се развива в интернет пространството, то е необходимо да определите групата от клиенти, към които ще се целите.

Таргет група на сайт

На пръв поглед може да Ви се стори лесно, но след като се замислите едва ли ще е така. Най-трудно е намерите начин как да привлечете вниманието към Вас. За да направите това, трябва да си отговорите на няколко въпроса: от какъв пол, религия, социална група в обществото, с/без семейство, години – диапазон, работещи, неработещи, цвят на кожата, покупателна способност и т.н.

В зависимост от това какво предлагате, може да изникнат хиляди въпроси, на които е хубаво да отговорите преди да предлгате продукта. При една добре определена таргет група потребители, макар и малко като численост, може да спечелите добри пари.

Най-добрият начин за таргетирана група е, когато закупувате реклама от агенции, сайтове с подобна тематика и най-вече органичният трафик от ключовите думи. Замислете се от коя страна искате да бъдете – да продавате достъп до целеви групи, като създавате множество сайтове или пък да търсите точно определена таргет група, на която да продавате.

Автор: Атанас Димитров Шивиков