Печелене на пари от Интернет - част 1

Афилиейт програми

По друг начин казано – партньорски програми. Такива програми се предлагат от по-големите сайтове. Нишите са много – хазарт, залагания, дрехи, услуги, продажба на медицински стоки, лекарства, хранителни добавки и т.н.

В зависимост от нишата на Вашият сайт и целевата група, към която се целите може да намерите множество такива програми. Вие ще печелите пари от всяка направена продажба чрез сайта/блога ви. В края на отчетния период ви се изплаща натрупаната сума по сметката.

Паркирани домейни за пари

Имате домейн с перфектно име. Думата, която присъства в него има над определен брой месечни търсения?! Ако това е така, може да паркирате този домейн и да получавате пари от него. Отдавате го на някоя по-голяма фирма и тя слага реклами в него. От всеки клик на реклама Вие печелите пари. Понякога добрите домейни могат да печелят доста добре и да си избиват годишните разходи за един, два или няколко дена.

Представете си, че имате домейн, който печели на година средно 500 долара. Разходите му са около 15 долара/година. Вие имате чиста печалба от 475 долара, а ако имате повече подобни домейни? От значение тук може да се окаже и колко PageRank има..

Директна продажба на стоки/услуги

Ако имате стока, която мислите, че ще можете да е продавате на потребителите си го направете. Трябва ви таргетиран трафик от търсачки и реклама, а може и само едно от 2-те. За услугите е по-същият начин. Вижте чрез какви платежни средства ще карате потребителя да ви заплати – банкове превод, наложен платеж, PayPal, ePay, СМС и други.

Много важна роля играе вида, снимките и ревюто на стоките. Можете да ги продавате по няколко начина, но най-известни са чрез сайтове за безплатни обяви, онлайн търг и онлайн магазини. Изборът зависи изцяло от вас. Само, че при последния вариант трябва да си осигурите всичко написано по-горе – трафик и таргетирани клиенти.

Автор: Атанас Димитров Шивиков

Продължение