Печелене на пари от Интернет - част 2

Продължение на

Дропшипинг

Продавате продукт на друга компания от ваше име. Опасността тук идва, че вие сте главното комуникиращо лице с клиента. След поръчката на стоката/услугата вие превеждате сумата и изпращате продукта. Възможно е да не получите предварително паритео т клиента. Печалбата идва от това, че компанията ви предлага отстъпка от обявената им цена. Вие печелите от тази разлика.

Директна продажба на реклама в сайта ви

Можете да постигне ако имате голямо количество трафик, добри статии и Page Rank на сайта, малко изходящи линкове. Печели се осново по 3 начина от този подход:

  1. Банерна реклама – продавате рекламно каре на други сайтове/компании
  2. Линк реклама – продавате линкове с анкор текст
  3. Реклама в статия – с цел популизация на имет на сайт, продукт, фирма.
    Възможно е да се закупи статия с цел линкбилдинг.

Монетизиране чрез рекламни компании

Поставяте кода си на рекламната компания на Гугъл например: AdSense. За всеки клик направен от потребител в сайта ви ще получавате някакви пари. Не карайте ваши приятели да кликат по рекламите, нито го правете и вие. Ще ви баннат. Така ще загубите възможност за бъдеще монетизация на сайта/блога си чрез тази платформа. Има и много други. Потърсете ги в интернет – etarget, httpool и т.н.

SMS реклама

Повечето сайтове за безплатни обяви печелят и от този метод. Добавят определен код в сайта си, чрез който потребителя може да получи повече права от обикновения потребител. В един случай VIP обява, в друг пълен достъп до сайта, в трети просто да излиза по-напред. Една от известните такива компании е Мобио.

CPA – click per action или плащане за извършено действие

Компании дават определен процент от приходите си на сайтове, чрез които потребител попълва определена анкета при регистрацията му. Най-често се използват от англоезичните сайтове. Голям такъв сайт е CPAway.

Автор: Атанас Димитров Шивиков

Продължение