PUMA увеличава със 7% обема на поръчките си с помощта на данните от Google Analytics и Viget

Всичко за PUMA

 • www.puma.com
 • Спортни обувки, облекла и аксесоари
 • В продължение на повече от 60 години PUMA е водеща международна компания в областта на спортния стил на живот

Цели

 • Да получи данни за популярността на съдържанието и продуктите с цел изготвянето на стратегия.
 • Да установи кое съдържание е увлекателно за клиентите и допринася за продажбите в рамките на всеки регион.
 • Да подобри процента на реализация и практическата работа на клиентите онлайн чрез оптимизиране на уебсайта.

Подход

 • Използва се сегментирането на трафика с помощта на филтри за анализиране на отделните продукти.
 • Събират се персонализирани данни за анализиране на въздействието от промените в уебсайта по отношение на целите и микрореализациите.
 • Използва се разширено сегментиране за измерване на ключовото съдържание и взаимодействията в рамките на всеки регион.

Резултати

 • Обемът на поръчките се е увеличил със 7,1%.
 • Посетителите са прекарали два пъти по-дълго време на сайта във взаимодействие със съдържанието, свързано с марката на PUMA.
 • В ключовите региони се е наблюдавал ръст от почти 50% под формата на ангажираност и посещения.

Случай от практиката

На лов за конкурентно превъзходство

Милиони хора по света обичат обувките на PUMA, защото те са леки, отговарят на нуждите и гарантират подвижност и бързина. От PUMA изискаха платформата им за уеб анализ да има същите отличителни характеристики.

Онлайн присъствието на PUMA действа като инструмент за налагане на марката и като врата за достъп до електронната търговия. Уебсайтът им трябваше в пълна степен да представи целия обхват от категории на марката, като при това покаже съдържанието и продуктите в международен аспект, запазвайки регионалните специфики. С помощта на Viget – сертифициран партньор на Google Анализ, от PUMA проектираха наново уебсайта си и централизираха изпълнението на измерванията си в мрежата с Google Анализ.

Запазване на бързия ритъм

PUMA.com е съдържателен, динамичен уебсайт. Както обаче от компанията редовно подобряват продуктите си, те по същия начин са убедени в нуждата от извършването на промени в сайта, които да помагат на посетителите лесно да постигат целите си. Освен това продуктите на PUMA могат да се намерят във всяко кътче на света, затова бе от значение да се извършат и анализират промените, увеличаващи продажбите и ангажираността в ключови географски региони.

Също толкова важно за PUMA бе всяка продуктова категория – като PUMA за бягане, голф и футбол – да има отличаващ се облик на PUMA.com, като в същото време остане неразделна част от уебсайта. От PUMA имаха нужда да сравнят ефективността във всяка категория поотделно, както и да разберат поведението на посетителите по време на практическата им работа с PUMA като цяло.

Google Анализ: идеалното решение

Тези предизвикателства бяха посрещнати с експертните познания на екипа за анализ на Viget и гъвкавостта на платформата на Google Анализ.

Докато провеждаха тестове на уебсайта, от PUMA използваха персонализирани променливи в Google Анализ, за да сегментират посетителите въз основа на тестовия вариант, който те са видели. Това позволи на компанията да сравни как всеки тестови вариант е оказал влияние върху способността на посетителите да извършат постигането на различни цели и микрореализациите в хода на теста.

От PUMA използваха подпрофили и персонализирани филтри в Google Анализ, за да създадат цялостен изглед на PUMA.com, както и отделни, целеви изгледи на всеки сайт с категории на компанията. Използваха и разширени функции, като проследяването на събития, за да измерват взаимодействията с елементи от динамичните страници, както и разширени сегменти, за да обособят посетителите от всеки регион.

„Чудесно е да можеш да извършваш изчисления в движение с разширени сегменти“, споделя Джей Баснайт (Jay Basnight), ръководител за цифровата стратегия на PUMA. „Те ни позволяват да получим бързи отговори на почти всички възникващи въпроси“.

Да бъдеш с една крачка напред от останалите

Благодарение на работата си с Viget и Google Анализ от PUMA получиха подробна представа за поведението на посетителите, което им позволи да оптимизират цялостната практическа работа на уебсайта си. За световна компания, отчела приходи за милиарди през изминалата година, тези промени се изразяват в значителни ползи.

Докато тестват заглавката на уебсайта си, от компанията откриват вариант, увеличил поръчките онлайн със 7,1%. В съчетание с други промени, основани на данни от Google Анализ, те увеличават с повече от два пъти времето, което посетителите прекарват във взаимодействие със съдържанието, свързано с марката на PUMA, като новини, видеоклипове и снимки. Освен това от PUMA оптимизират практическата работа на посетителите в международен план, което води до 47% повече трафик от бележещи ръст региони, като Индия и Китай.


„Google Анализ ни дава възможност да помагаме на клиентите си. Свидетели сме на някои впечатляващи резултати от работата си с Viget и сме въодушевени от Google Анализ като инструмент. При всяко решение, пред което сме се изправяли, този инструмент е бил насреща, за да отговори на потребностите ни“. Джей Баснайт, ръководител за цифровата стратегия на PUMA

Всичко за Viget Labs

 • www.viget.com
 • Местоположения: Вашингтон, окръг Колумбия; Дърам, Северна Каролина; Боулдър, Колорадо
 • Viget създава цифрови продукти както за амбициозни стартиращи компании, така и за новаторски марки. Екипът ни, създаден през 1999 г. и наброяващ повече от 50 служители, работи съвместно, за да предложи най-доброто като интерактивна агенция, консултант в областта на практическата работа на потребителите, център за софтуерни разработки и фирма за маркетинг и анализ.