Нова версия на Google Analytics

Идват големи промени в Google Analytics, ето какво получих днес на пощата:

Уважаеми потребителю на Google Анализ,

Радваме се да Ви съобщим, че новата версия на Google Анализ скоро ще бъде активирана в профила Ви поради предстоящото оттегляне на старата в началото на 2012 г. Обновеният дизайн на интерфейса в новата версия Ви улеснява още повече при разглеждането на данните Ви, като ще забележите и някои значими нови функции. По-долу са посочени няколко от любимите ни.

Google Анализ в реално време

Отчитането в реално време Ви показва какво се случва в сайта Ви - в момента! Отчетите се актуализират непрекъснато и всяко показване на страница се отчита секунди, след като се осъществи в сайта Ви. Отчетите в реално време ще намерите в раздела "Начална страница".

Многоканални фунии

Вижте с кои канали са взаимодействали клиентите Ви през 30-те дни преди осъществяването на реализация или покупка. Данните за пътя до реализация включват взаимодействия с множество канали за носители, включително кликвания от платени и органични търсения, партньори, социални мрежи и дисплейни реклами.

Отчитане за мобилни устройства

Потребителите все повече използват мобилни устройства за сърфиране в мрежата. Отчетите специално за тях в новата версия на Google Анализ Ви помагат да разберете как посетителите от мобилни устройства взаимодействат със сайта Ви. Можете да видите дори кои мобилни устройства използват посетителите Ви и да оптимизирате за тях.

Визуализация на потока

Визуализацията на потока е високоусъвършенстван инструмент с красив дизайн, който показва графично как посетителите навигират в сайта Ви. Обновихме дизайна и преосмислихме изцяло инструментите за навигиране, предлагани в старата версия на Google Анализ.

Видеодемонстрация и ръководства за ползване за потока от посетители, потока на целта

През следващите няколко седмици, през които ще направим Google Анализ в.5 основна версия за всички потребители, едновременно ще въведем графика за изпращане на отчети по имейл и експортирането в PDF формат.

Трябва да проверите нещо в старата версия?

Смятаме, че всички функции на новата версия ще Ви допаднат, но ако Ви се наложи да направите справка в старата, съществува резервен изход. Погледнете в горния десен ъгъл на Google Анализ и ще видите връзка към нея. Превключвайте от едната към другата колкото Ви е необходимо, но не забравяйте, че старата версия ще бъде налице само до началото на следващата година.

Имате нужда от помощ, за да свикнете с новата версия?

Помощният център на Google Анализ е актуализиран по отношение на всички поетапни указания как да навигирате в Google Анализ посредством новата версия. Освен това публикуваме поредица в блога на Google Анализ, в която се разглеждат много от промените и новите функции. Има и секция в Помощния форум на Google Анализ, в която можете да задавате въпроси и да обсъждате новата версия.

За да сте в течение на новите функции, уверете се, че сте включили получаването на бюлетини в настройките на профила си в Google Анализ. Радваме се, че можем да Ви предложим тази нова, усъвършенствана версия на Google Анализ.

Приятно анализиране!
Екипът на Google Анализ