Интелигентно изграждане на връзки с Link Research Tools

След толкова много наши и чужди публикации относно това как се изграждат висококачествени връзки, избрахме да ви предложим най-изпитания до сега метод, за който знаем. След последните няколко обновления на алгоритъма на Google можем да забележим, че все повече видове връзки биват категоризирани като неестествени и вече тези връзки започват да носят лоша карма на нашите класирания в най-големия източник на органичен трафик - Google, докато преди това тези връзки не оказваха чак толкова високо отрицателно влияние.

Качество vs Количество

Проблемът идва от доста техники за изграждане на връзки, които могатда ви помогнат да изградите голяма бройка, но нискокачествени връзки, които все още се използват от доста професионалисти в SEO сферата. Именно тези връзки, също така, сформираха и една нова доста популярна услуга в SEO сферата – премахване на лоши връзки и възстановяване на видимостта от наказания в търсещите машини. Ако и вие сте се сблъскали с подобрен проблем, сте разбрали по трудния начин, че вече е време да спрете да гоните количеството връзки и е време да насочите усилията си за изграждане на връзки към качеството.

Link Research Tools

За всеки един злодей, като всички лоши връзки, с които трябва да се борите, обикновеносе ражда и по един супер герой като Link Research Tools. Сигурно се чудите как можете да разберете кои точно са тези връзки, който ви пречат, къде се намират и как да се свържете със собственика на сайта, за да ги премахнете. Колкото и изтъркано и рекламно да звучи това изречение – не се чудете повече, ами се разходете из Link Research Tools.

По пътя на вашата разходка ще е нужно да се запознаете с два нови термина като cEMPER Power™ и cEMPER Trust™ и след като идентифицирате лошите източници и инициализирате кампания за тяхното премахване, ще стигнете в края на пътечката, където ще дойде редът и на бъдещето интелигентно изграждане на връзки. За тази цел професионалистите от Link Research Tools предоставят два доста добре изпипани инструмента - common Back Links Tool (cBLT) и Link Juice Thief (LJT).

Common Back Links Tool (CBLT)

Този инструмент работи на принципа на повечето бизнеси в България – а именно да копираме конкуренцията. Имайки сайт в определена ниша – била тя дрехи, строителство и т.н., вие знаете кои са най-големите имена в сферата, но дори и да не знаете, след кратко запитване на Google можете да разберете кой точно се класира най-добре за ключовите думи, за които се борите и вие. По този начин вие можете да си изградите един богат лист с конкуренти, които се класират по-добре от вас, благодарение на техните висококачествени връзки.

След като знаете кои точно са вашите конкуренти, вие можете с помощта на common Back Links Tool да намерите страници и домейни, които сочат към няколко от вашите конкуренти. Тези страници и домейни се разпознават катоорганични за вашата ниша от Google и ще бъде доста добре те да сочат и към вас с една или няколко връзки, или именно целта на вашите бъдещи усилия.

Link Juice Thief (LJT)

След като сте идентифицирали най-силната конкуренция, вие може да поискате по някакъв начин те да споменат вас и по този начин да получите доста добър начален тласък за бъдещ растеж. Това може да се постигне, ако някой от вашите конкуренти изгради връзка към вас, като ви цитира или сподели ваша публикация, но това обикновено граничи с невъзможното. За тази цел може даизползвате Link Juice Thief и да разберете към кои страници и домейни изграждат връзки вашите конкуренти и да насочите усилията си за изграждане на връзки именно към тези места.

Ако тези идеи са ви впечатлили и искате да научите повече, ето го и оригиналния източник: common Back Links Tool (cBLT) - http://goo.gl/qtxhdr, Link Juice Thief (LJT) - http://goo.gl/QjMC2C

Автор: Ганчо Чанков, Списание Индекс, SEOPal