Коледни празници и маркетинг при писателите

Въпреки, че е възможно още да не сте напълно готови за коледните празници, имайте предвид, че те идват! Затова Ви съветвам, веднага след като прочетете този материал, да отделите няколко минути и да решите по какъв начин да се възползвате от коледните празници. Аз също ще Ви дам няколко идеи, които смятам да използвам, за да изненадам настоящите си и бивши клиенти!

1. Изпратете им подаръци

Изпращането на подаръци е доста добър начин да покажете на своите клиенти, че те са важни за Вас. Самият подарък няма голямо значение, важното е да е нещо добро, а още по-добре да има някаква връзка с Вашият бизнес.

Друг проблем, който можете да срещнете е ако имате много кленти, или пък повечето Ви клиенти са в чужбина (доста по-големи пощенски разноски). В такъв случай Ви съветвам да изпратите подаръка само на най-големите си клиенти.

Примерно, аз вече съм взел адресите на най-големите ми клиенти и ще им пратя коледна картичка, а и химикали, върху които ще пише прякорът ми, с който те ме познават.

2. Разпратете бюлетини с промоции

Това е добрият вариант, ако искате да получите малко работа преди края на годината. Примерно моете да им предложите 12 статии на цената на 10 или пък 10% отстъпка. Важното е те да се почувстват специални.

Задължително пишете до кога е активна офертата Ви. Едва ли искате да бъдете отрупани с работа и навръх Бъдни вечер или пък на 31 декемри.

Не забравяйте също да им благодарите за това, че са Ви доверили техният бизнес през изминалата година. Споменете също така, че можете да им предложите много по-добри условия за да продължите работа.

3. Организирайте съзтезание

Хората обичат състезанията – те са доста добра възможност да получат нещо качествено, напълно безплатно. Например, можете да предложите написванато на статии безплатно, или някаква друга награда. А за останалите участници, които не са спечелили е добре да им предложите някаква отстъпка.

4. Увеличите цените си

Не забравяте, че празниците са идеалната възможност да привлечете нови клиенти, а и да напомните на бившите си клиенти за себе си. Затова и Януари, обикновено е най-активният месец за мен!

Бих се радвал ако споделите, по-какъв начин ще празнува Коледа, Вашият бизнес?

Автор: Бахар Мустафа