Защо да ползваме WordPress за блог платформа?

Вече е повече от модерно да си имаш блог, било то за свой персонален дневник или чисто и просто, за да споделиш знанията си в дадена област.

В тази статия, ще се опитам да ви разясня защо е предпочитана WordPress платформата от блогърите и защо всеки препоръчва именно тази блог система.

Ше ви опиша преимуществата в долните няколко точки, без много думи и ще оставя вие сами да прецените дали именно тази платформа отговаря на вашите нужди.

  • Wordpress е напълно безплатна платформа, което не винаги значи, че е по-малко добра от платените си събратя..
  • Wordpress е поправима – Можете лесно и бързо да администрирате вашият блог според нуждите и вкуса ви. Дори с малко повече знания, може да направите блога си уникален. Да създадете собствен и уникален дизайн, който да заплени вашите потребители и дори дотолкова, че да си помислят, че вие сами сте си написали системата ;)
  • Лесно управление на информацията – Това е една от най-лесно управляемите системи за блогване. Всичко е толкова подредено и формирано, че публикуването на вашите статии и страници става много бързо и лесно. Тези от вас, които ценят времето си ще оценят това преимущество с един доста голям плюс.
  • Plug-in система – още едно голямо преимущество. Благодарение на тази система, може да направите сайта си доста функционален, като му сложите различни добавки, според вашият фкус. Поради факта, че това е една от най-използваните и безплатни системи за блогване има голямо количество и най-разнообразни добавки които ще ви помогнат да управлявате по-лесно блога си или просто да добавите някой допълнителни неща.
  • SEO Оптимизация – не мога да ви кажа защо, но е факт, че търсачките възприемат доста добре именно тази платформа. Публикуваната информация във блога ви, се открива и индексира в търсачките адски бързо, а мисля, че това си е доста голям бонус към крайният резултат в ползва на WordPress. Всеки SEO специалист ще ви я препоръча.
  • RSS Хранилка – WordPress генерира автоматично хранилка, която пък ви е полезна за публикуването на част от вашите статии в други сайтове и агрегатори на информация. Това пък от своя страна е полезно, понеже шанса ви някой да прочете цялата информация, нараства драстично, което пък ще рече, че трафикът на потребители към сайта ви нараства.
  • Лесна инсталация и Добра поддръжка – Тази система е една от най-лесните както за употреба, така и за инсталиране. Дори смея да втърдя, че по-лесна инсталация на подобен скрипт, не съм срещал. Относно поддръжката – ъпдейти за оправянето на проблеми по скрипта, може да се каже, че излизат всеки ден, което я прави една от най-защитените.

Ако желаете преди това да изпробвате системата, може да го направите, като си създадете блог в официалният хъб за блогове на WordPress, а ако сте се престрашили да си я инсталирате на вашият хостинг, може направо да си изтеглите Българската версия на WordPress от тук.

Пожелавам ви приятно блогване ;)

Автор: Андон Иванов