Интернет маркетинг на сайт - SEO, PPC, Mail маркетинг

Напоследък много "модерно" стана да се говори за интернет маркетинг или e-маркетинг, без да се знае самото значение на думата. Като прочетете тази статия, ще имате основни представи за това как да маркетирате сайта си през Интернет, използвайки комуникационни канали като форуми, блогове, социални мрежи дори skype.

Има няколко неща, които трябва да направите:

Създайте използваем сайт за вашите услуги / продукти - в зависимост от услугите и продуктите които предлагате, типът на сайта може да бъде различен - от Sales page ( една страница с регистрационна форма ) до електронен магазин с разплащане. Трябва да е използваем ( тоест с лесна навигация ) за да може потребителите да се ориентират лесно и да се чувстват сигурни, като купуват през вашият сайт.

Практикувайте e-mail маркетинг към клиенти - именно настоящите клиенти, с които имате някаква връзка биха купили от вас, базирайки се на изграденото доверие между вас и тях. Този канал също може да се ползва за набиране на потенциални клиенти. Не бъркайте понятието мейл маркетинг със СПАМ!

Ползвайте PPC ( Pay per click ) програми - такива програми са Google Adsense, Microsoft Ad Center, Yahoo Ads, както и българските EasyTrader, Httpool, Etarget. Такива програми са добре дошли за новостартиращ сайт, защото докарват таргетиран трафик към вашият сайт, а както знаете, именно таргетираният трафик продава.

Стартирайте корпоративен блог - чрез блога може да създавате общество около вас, вашата фирма и вашите марки. Това общество е общество от потенциални клиенти, на които по късно може да пращате оферти, промоции и други материали. Примери за добри корпоративни блогове: Hamali.BG/Blog, Kyrti.com/Blog, SEO блога на Cloxy.

Популяризирайте сайта си чрез SEO - тази част от съветите е най - продължителна във времето и практически няма край - трябва постоянно да се поддържа, за да има резултати. Става въпрос за популяризиране на сайта в социални мрежи за споделяне на линкове ( Digg.com, Reddit.com, Dao.bg, Ping.bg, Favit.bg ), както и друг тип социални мрежи ( Google+, Facebook, микроблогинг платформите edno23.com и Twitter.com и др. )

Обобщено казано, трябва да продавате качествени продукти/услуги, да създадете добър сайт с добра визия и да му докарате таргетиран трафик, който се превръща в потенциални клиенти. Запомнете едно - важно е клиентът да бъде лоялен към вас и марката ви и тогава ще купува повече от вас!

Автор: Манол Трендафилов