E-mail marketing (Мейл маркетинг)

E-mail маркетинг

Имейл маркетинга е един от най-ефективните видове маркетинг, строго заради използването на таргетирана аудитория. Писмото се изпраща до специално подбрани потенциални клиенти, които биха закупили продукта. Търси се изричното съгласие на получателите и за това този подход не случайно се нарича още "маркетинг на позволението".

Повечето пощи имат включени филтри за SPAM, които могат да премахнат съобщението Ви още преди да е прочетено. Поради тази причина Вашите писма не трябва да съдържат SPAM думи като: безплатни, евтини, отстъпка, купон, специална оферта, ограничен период от време, кликни тук и др. Избягвайте да ги Поднесете информацията така, че да привлечете интереса.

Не казвайте всичко, а оставете линк към промо страница. Използвайте лични имена и обръщения. Покажете, че темата е важна за Вас и просто бъдете себе си. Първоначалният списък с хора на който ще изпратите имейла т.н "посявка" е от изключително значение за успеха, затова ги подберете внимателно.

Може да организирате вашия е-mail маркетинг по формулата ВИЖДА (първите букви на думите: Внимание, Интерес, Желание, Допълнителна информация, Активност).

  1. привличате ВНИМАНИЕТО на целевата аудиторията,
  2. предизвиквате ИНТЕРЕС към рекламирания продукт,
  3. появява се ЖЕЛАНИЕ за притежание на предлаганото,
  4. потребителят търси ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ,
  5. предприема АКТИВНИ действия или закупува продукта.

Източник: http://postvai.com/

Допълнение: Внимавайте как си събирате мейлите! Те трябва да са поискани от Вашите потребители. Трябва да използвате собствена база с потребители, които да са се съгласили да ги получават. В противен случай може да изпратите съобщения до мейли, вписани в регистъра на КЗП или до физически лица и глобите са много солени!