SEO - сблъскване за първи път с оптимизацията

С настоящата поредица от SEO статии ще се постарая да разясня как да направим така, че сайтът ни да излиза в световните търсачки, редом със сайтовете на "по-големите" от нас. Принципно няма нищо сложно. Напротив, лесно е!

SEO

Има няколко подробности, на които трябва да обърнем внимание и нещата се подреждат от само себе си. Ще се опитам да ви обясня какво в същност представляват търсачките, как работят алгоритмите им за търсене, как индексират и т.н. Обобщението ще дойде, надявам се понятно за вас, в края на статиите, където ще се постарая да сумирам всичко казано.

За пръв път се срещнах с необходимостта да се "задълбая" по-навътре в тези SEO дебри, при завършването на клиентски сайт, чиито собственик много държеше да се появи в челните резултати при търсене по определени от него ключови думи. Едната от тях беше "почистване".

Клиентът наистина знаеше какво иска и на мен ми стана съвестно, че до тогава не бях се интересувал как става това с оптимизацията, а той гонеше и срокове. Не ми оставаше нищо друго, освен да "обърна с краката нагоре" Интернет-а и да потърся необходимата ми информация за SEO. Да ви кажа честно, не беше никак лесно да се докопаш до подобна информация по това време.

За мое щастие, накрая успях намеря подробни указания от рода на "Step-By-Step" и постигнах желания от клиента резултат - първи за почистване. Дори от страна на чуждестранните фирми за почистване, които предлагат услуги в UK, му звънели да го питат как става номерът.

Явно техният дизайнер не беше чел указанията, които смятам да споделя с вас сега. След този случай, доста се заинтригувах от темата SEO и започнах да обръщам по-голямо внимание на скритата от потребителите част на сайтовете, които по-късно правех. И да ви кажа, резултатите не закъсняха.

Следва продължение...