Какво още да направите, за да ви заобичат търсачките?

търсачки обичат уебсайт

1. Изградете си карта на сайта. Тя ще улесни обхождането на ботовете. Запомнете обаче, че колкото по-просто и добре е структуриран сайта, толкова по-бързо се индексира новата информация.

2. Поставете RSS хранилка. За редовните посетители и читатели, това е уникално предимство. При наличието на нова информация, която ги засяга те ще получават директно съобщение към нея.

3. Улеснете потребителите, като поставите поле за търсене в сайта Ви.

4. Накарайте потребителя да мисли и да може да изразява мнението си относно темата. Това ще покаже, че той е важен за Вас. Колкото е по-голяма обратната връзка от потребителите към вас, толкова по-харесван и ценен ще бъде сайта ви за тях. За целта е много подходяща системата Disqus.

5. Важен фактор е и изборът на домейн. Той трябва да е леснозапомнящ се, по възможност кратък и същевременно да няма множество начини за изписване. Ако се целите само в органичен трафик (този от търсачките), то името на сайта няма голямо значение. Много често българския потребител може да сбърка как се изписва точно определена буква, за това избягвайте знаците, които могат да се пишат по няколко начина. Пример: „я” – „q” – “ia” – “ya” – “ay”.

6. Поставете бутони за споделяне. Бутон на Svejo.com, колко фена харесват страницата Ви във Фейсбук, в последно време и +1 бутона на Гугъл и т.н. Както е казал един анимационен герой – „колкото повече, толкова повече”. Става въпрос за фенове, харесвания, постове.

7. Връзки от различни нива. Това представлява събмит на сайта по социални мрежи, блог постове, директории за статии и т.н. и от тях си избирате силен линк с необходимата анкор думи, по които се борите и го събмитвате по същият начин. Пример: сайта Ви е ултрапарфюм.com и го добавяте в някои сайт, примерно любими.ком/ултра-парфюм. Това е адреса, който получавате от социалната мрежа. Решавате, че точно този е най-подходящ и го събмитвате отново по мрежите и директориите.

Автор: Атанас Димитров Шивиков