Facebook маркетинг – гаранция за нови клиенти

FB Like

Ако имате бизнес, но в момента той е в застой, или пък клиентите Ви са малко, вероятно искате да увеличите продажбите си и да популяризирате продуктите си сред възможно най-много хора. А пък ако има начин това да стане бързо, ще е още по-добре, нали?

Да, такъв начин има и той се нарича Facebook маркетинг. Ако не сте наясно как да го направите, може да се обърнете към фирма, която се занимава с това и да оставите всичко в ръцете на рекламните агенти. Но аз мисля, че всеки може да се справи сам.

Най-напред трябва да регистрирате бизнес страница, на която хората да могат да намерят информация за фирмата Ви, за нейната дейност, както и за продуктите, които предлагате. Но само текст не е достатъчен, така че, за да може потребителите да придобият по-ясна представа за продуктите Ви и въобще за бизнеса Ви, всеки текст трябва да бъде подсилен с подходящи снимки.

Когато горната стъпка е изпълнена, трябва да започнете да добавяте приятели към страницата си. Вашите приятели ще се увеличават всекидневно, тъй като част от приятелите на всеки един, също ще поискат „сприятеляване” с Вашата страница и така популяризирането й се случва бързо и от самосебе си. А всеки един от приятелите на страницата Ви, във всеки един момент, може да стане Ваш реален клиент.

Ами това най-общо представлява фейсбук маркетинга – не е никак сложно нали? Отделете време и средства и се възползвайте от този начин на интернет реклама, който, освен че е достъпен като цена, е най-бързият и ефективен.

С фейсбук рекламата си Вие ще наберете популярност бързо и сигурно, а и ще получите желаното увеличаване на продажбите. Всеки Ваш фен във социалната мрежа е Ваш потенциален клиент. Във всеки един момент, всеки потенциален клиент може да стане реален – от това Ви дели само една стъпка, потенциалните Ви клиенти да поръчат от Вас и да се превърнат в реални.

Ако дори само един човек хареса Вашата страница, неговите приятели също ще я разгледат и някои от тях ще я харесат. По същия начин ще постъпят и техните приятели, и така, без да правите кой знае какво, Вашите почитатели ще се увеличават постоянно, а както вече казах, всеки един от тях е Ваш потенциален клиент.

Преди да направите своята рекламна кампания, добре помислете къде да я направите, за да достигне до възможно най-много потребители. Какво по-добро място за това от най-голямата световна социална мрежа? Направете си фейсбук реклама и ще се удивите от бързият резултат и ефективността на тази реклама.