SEO съвети и трикове за начинаещи

Решихме тук да споделим с вас малко SEO съвети и трикове, които за напредналите SEO специалисти вероятно са известни, но ще са полезни на начинаещите.

1. Пиши уникални статии с уникално съдържание.

Уникалното съдържание е от голямо значение. Трябва да предложиш съдържание, различно от това, което е в другите сайтове.

2. Добавяй ново съдържание през цялото време.

Сайтовете, в които редовно се добавя ново съдържание, се възприемат като по-надеждни от останалите, в които се добавя рядко. Това ще помогне да се увеличи размерът на подходящо съдържание за сайта, което ще подобри и класирането му в търсачките.

3. Създаване на ключова фраза.

Първото нещо, което трябва да направиш, когато работиш по оптимизацията на уеб сайт, е да намериш подходяща ключова фраза за тази страница.

4. Избери ключова фраза, която е популярна, но не чак толкова.

Когато вземаш решението за избор на ключова фраза, трябва да намериш някоя, която е популярна, но не прекалено популярна. Реалността е, че изключително популярните ключови думи са много желани, а това означава, че ще имаш много конкуренти.

Ще получиш повече показвания от по-малко популярни ключови думи, когато си на първата или втората страница на търсачката, отколкото от супер популярна ключова дума, при която сайтът ще е на 50 страница на търсачката.

5. Направи сайта достъпен.

Колкото по-достъпни са страниците на сайта, толкова по-лесно ще бъде на търсачките да ги класират.

6. Използвай ключова фраза в заглавния таг.

Заглавният таг е един от най-важните в твоя сайт. Поставянето на ключова фраза в заглавието, за предпочитане в началото, ще намери израз в търсачките. Това ще постави ключовата фраза като връзка в индекса на търсачката.

7. Купувай домейни с твоята ключова фраза.

Поставянето на ключова фраза в името на домейна е чудесен начин да се оптимизира сайта.

8. Използвай ключовата фраза в URL адресите.

Дори и да не си купиш домейн с ключови думи в името, можеш да ги слагаш в URL адресите. Търсачките четат URL адресите и да се определят стойността на текста, който намират там.

9. Използвай ключови фрази, но не прекалено много.

Съотношението на ключовите думи към останалата част от текста на твоята страница се нарича плътност на ключовите думи. Важно е да повторим, че те не трябва да са прекалено много. Плътността на ключовите думи трябва да бъде между 3 и 7% за основна ключова фраза и 1-2% за вторични ключови думи или ключови фрази.