Защо никой не линква Вашите публикации?

линкове публикации

Звучи ли ви познато?

След като ви е дошло вдъхновението сте си избрали тема за писане, която искате Вашите читатели да харесат. Гърбили сте се като хамали поне два часа, за да я напишете и се е получила страхотна статия, която би трябвало да ви донесе посетители и приходи.

Вие, разбирайки че все пак интернет потребителите трябва да научат за тази статия, се свързвате с приятели блогъри или пък топ блогоръте във Вашата ниша и им показвате своята статия, като очаквате добра дума или пък подкрепа изразяваща се в линк към Вашата публикация.

След като сте им показали своята публикация, Вие доволни разтривайки ръце, чакате трафика и линковете да запристигат. Но нищо не се случва! Чакате ден може и два, но нищо!

Забелязвате че дори и блогърите към които сте изпратили съобщения с линк към Вашата страхотна публикация дори не са го посетили!! И едва сега разбивате един от най-старите митове:

Content is the king

По принцип звучи доста добре. Пишете добри и полезни теми и ще станете популярен или каквото искате там.

Проблемът е че този принцип работеше, но преди 3-4 години. Тогава интернетът беше доста по-спокойно място отколкото сега и беше много по-лесно стойностните публикации да бъдат забелязвани.

Но вече не е така. Мрежата е пълна с милиони други статии и топ блогърите във Вашата ниша просто нямат време да забележат Вашата статия, още по-малко да я линкнат. Затова вече стойностно не е достатъчно. Вече трябват и ВРЪЗКИ с останалите блогъри!

Затова нека формулираме новата максима:

Не е важно какво знаеш, а кого познаваш!

За съжаление както разбрахме по-горе това е вярно. Не ми вярвате? Тогава отговорете на този въпрос:

Кой от изброените ще придобие популярност по-бързо:

Посредствен писател, който познава повечето блогъри от топ 100 в Technorati. Блогър, който пише перфектно, но пък не познава нито пък има някакви връзки с блогърите от Top 100 в Technorati.

Тук всеки има свободата да отговори както иска, но поне лично според мен отговорът е ясен.

Как да изградим връзки с топ блогърите?

Така… Главният въпрос остава. Как да направим така че другите блогъри да линкнат нашите статии?

Един от най-старите и най-често използваните методи е линкването към техни публикации, като се очаква тези блогъри да забележат за това и да върнат жеста. Понякога работи, но аз лично съм забелязал че е по-добре да бъдете малко по-креативни. Ето ви няколко идеи, които можете да използвате

Свържете се с блогъра и го попитайте дали можете да “гостувате” в неговия благ - т.е напишете публикация, която той да сложи в своя блог. Така ще се запознаете с този блогър, а и ще привлечете линкове и трафик към своя блог. Гласувате за техните публикации в социалните мрежи. Пишете емейли към тях с въпроси, надявайки се че блогърите могат да започнат дискусия с този въпрос в своя блог. Пишете стойностни коментари в техните блогове. Интервюирайте ги.

Автор: Бахар Мустафа