Какво е блогът според известните блогъри в България

Питах всички блогъри, които познавам малко или много следния въпрос: Какво е Блогът? Получих доста различни отговори и сега ви ги показвам:

Манол Трендафилов - Блогът от гледна точка на бизнеса е маркетинг инструмент, който може да послужи, за да се популяризира дадена услуга или продукт. Честото публукуване на ревюта на продукти, success stories и други такива води до повишаване на доверието към марката и компанията, която разработва блога. Иначе ако го гледаме от към личен дневник, блога е място за душевни излияния и където онлайн другарчетата се изказват компетентно по всекидневните болежки.

Любомира Новачкова - блогът е личен дневник, в който споделяш със света какво те вълнува. И света коментира… в повечети случай критикува, а не би трябвало.

Димитър Аврамов - 1. личен дневник, в който човек споделя с другите вижданията си, преживяванията си и мнението си за това какво се случва около него. Личните блогове може да са свързани с конкретни теми или просто да отразяват ежедневието на автора им. 2. Професионален или корпоративен блог - той е свързан с това да покаже как една работи една компания, какви са принципите й, какви са хората в нея, как произвежда продукти и услуги, и въобще какво се случва в дадена сфера на дейност от перспективата на собственика на блога

w-seo - Най-доброто място за намиране на информация, предоставена по един приятен за окото начин. Блогът е част от ежедневието ми. Благодарение на блоговете аз увеличавам знанията си относно околния Свят.

Антон Радев - За мен блогът е съвременно течение в изкуството. След 50 години в art училищата ще се изучава и Blogging-а като дял в творческото изкуство.
Бизнес или личен блог, това е модернестичния начин за личностната изява, породена от вътрешния подтик на човека да свърже съзнатото със несъзнатото, реалността със своя субективен мироглед.
Още пещерните хора са изразявали себе си и своето развитие под формата на пещерни рисунки на сцени от простия бит и живот на тогаваното общество.
Уеб блоговете днес са съвременната алтернатива на същия процес от преди 10 000 години.
Блоговете ще претърпят още развитие в близките години и личността ще има повече фокус в Мрежата, въпреки глобализацията и комерсиализацията.

Blinky - Еми от техническа гледна точка е най-добрата (според мен) CMS система - User friendly. Даже и Джумуата не може да му стъпи, имайки поредвид множеството функции и плъгини.От към потребителска и маркетингова - хавесвам и съм фен на про-блогинга и за това блога го определям като комерсиална система която има функций както за еднопосочно предаване на информация и ресурси, така и за двупосочно - с коментарите.

netsurfer - За мен блогът е виртуален дневник, където мога да споделям неща които ме вълнуват

Васил Тошков - За мен блогът е средство да покажа идеите, постиженията и разбиранията си на другите. Хубаво е да знаеш, че във всеки един момент има кой да те чуе, разбере и помогне.Освен това, блогът е един перфектен начин да изградиш доверие в себе си и да докажеш компетентността си по дадена тема. Това, разбира се, се отнася за хората, които пишат тематични блогове, като мен Оттам нататък всеки те търси за различни проекти и партньорства, от което по-хубаво няма. Блоговете са модерната некомерсиална, реална и компететнтна медия. Скоро и в България човек ще може да се издържа от блога си, ако става за блогър, разбира се.

Стефан Митев - Средство за изразяване на лично мнение пред света

Йордан Ялъмов - Според мен блогът е една виртуална изповедалня със много читатели. В нея може да споделиш както своите радости така и мъки. Можеш да покажеш своите умения и прочие. Обобщено казано това е виртуален дневник със различни раздели

Иван Пидов - В момента идеята на блоговете е доста размита от първоначалната. Сега по-скоро това е място за споделяне и намиране на полезна информация, място за печелене на пари, място за оплаквания, за хвалби. Изобщо блог пространството е нещо като втори (виртуален) свят.

Богомил Шопов - блогът е начин на живот

Ако някой друг също иска да добави отговор на въпроса "Какво е Блог?", може да драсне един коментар и аз ще го добавя в статията.

Автор: Бахар Мустафа