Форумите могат да носят добър трафик

Всички знаят, че популяризацията на един нов уеб сайт е трудно начинание. Трудно е, ако зад гърба си нямаш други успешни проекти. Въпреки всичко има много разнообразни източници, благодарение на които Вашият сайт може да се сдобие с малко повече популярност и трафик. В тази публикация няма да говоря за социалните мрежи, няма да говоря и за търсачките. Ще говоря за популяризирането на един сайт посредством форуми.

Те също могат да бъдат един добър източник на нов трафик. Но преди да презентирате проектите си посредством форуми, първо трябва да имате съдържание. Ако нямате нужното съдържание, просто няма да има смисъл, защото потребителя ще влезе, но едва ли ще се върне, ако не го провокирате. А провокирането става чрез добро съдържание.

И така, вече сме си направили сайт. Имаме съдържание. Но как да популяризираме проекта? Първо – изберете някой хубав и посещаем форум. Разгледайте го. Ако ви допада, регистрирайте се. В полето „уебсайт“ посочете вашият. Започнете да пишете нови мнения и коментари. Но се съобразявайте какви са те.

Ако имате какво да кажете – пишете, ако просто пишете, за да не заспите, по-добре нищо не пишете. Ако вашите мнения не са на място, едва ли ще получите кой знае какъв трафик. Много важно е да спомена, че ако форума, който сте избрали поддържа подписи, то вие трябва да ги използвате. Сложете линк към сайта си. Може да сложите и банер, но това вече зависи от правилата на съответния форум.

Много форуми и други интернет сайтове, чието съдържание е на тема интернет, предлагат услугата „безплатна реклама“ и/или „безплатна презентация“. Ако решите да използвате първата услуга трябва да знаете, че за да има ефект, трябва да представите сайта си възможно най-добре. И по-скоро най-провокативно. Пишете защо трябва да се посети. Най-лошото е, когато просто поставите линк, без абсолютно никакво описание. Ако сте решили да използвате пък втората услуга.

Много е важно сайта ви да е добре оформен като уеб дизайн и с добро съдържани. Целта на безплатната презентация е да покажете най-доброто нещо сайта си, изразено с няколко добре оформени изречения. И не се отказвайте, ако хората казват, че сайта ви няма бъдеще. Все пак ако вие вярвате в себе си, никой и нищо няма да може да ви попречи, за да направите един добър сайт. Използвайте и форумите.

Автор: Цветан Дичев