Повече трафик от социалните мрежи

Вероятно всеки един от вас е имал някаква идея как може да се възползва максимално от дадена социална мрежа и да докара повече таргетиран трафик.

Като цяло, няма да се опитвам да налагам някой от моите методи, но ще ви разкрия някой номерца, които вероятно по-запознатите вече ползват за да докарат повече хора с интерес към сайта ви.

Към днешна дата според някой статистики в Интернет един от най-известните методи за докарване на допълнителен трафик на сайта ви, са именно социалните мрежи и всички тематични сайтове с изградена кумунити среда.

Защо да не се възползваме и ние?

Този въпрос е по-скоро ритуричен и знам, че щом четете тази статия, значи сте решили така или иначе да се възползвате :)

Айде спирам с излишните думи и започвам по същество като ще ви дам няколко идеи, как бихте могли да се възползвате от тези вече изградени среди.

У нас най-известни подобни сайтове са www.svejo.net, www.dao.bg, www.ping.bg, както и още много други подобни, които са на един и същи принцип – каталог от интересни сайтове или статии подредени в категории според интересите на хората.

Във всеки един от сайтовете може напълно безплатно да се регистрирате и да поставяте разни интересни страници или статии.

С това вече, предполагам сте запознати ;) До тук нищо ново…

Всъщност всеки който се интересува от подобна тема, вече се е запознал с начина на работа на този тип социални мрежи, но рядко някой се възползва от предимството на изграждане на стретегия с която да привлече повече хора към публикацията към която е дал адрес в социалната мрежа.

За да може статията ви да се види от по-голям кръг хора… просто потърсете за подобни публикации и добавете авторите им, като ваши приятели. Това действие, ще ви осигури някаква вероятност, човек който се интересува от подобна тема, да прегледа какво сте написали и вие и съответно да оцени статията ви. В този случай освен посещението което печелите… печелите и един глас, както и вероятен редовен посетител на сайта/блога ви.

Малко неетично е, но е добра идея, ако сте редовен посетител в някой тематичен форум и имате намерение, да представите статията си там, да давате адреса в въпросната социална мрежа. Повечето от посетителите на форума, ако са харесали статията ви, ще ви дадат един глас, който по-нататък ще ви е от полза в класирането и показването като топ връзка.

Не знам колко от вас знаят, но имам едно наблюдение, че доста често публикувани статии в някой подобни мрежи се индексират доста по-бързо в търсачките и се намират по-лесно от заинтересовани. Тук идеята да добавяте към подписа в профила си на някой форум, адреса на новата публикация е повече от полезна. Отново възможност за печелене на глас.

В общи линии, ако сте решили да се възползвате от тази стратегия, се придържайте към показването на адреса на социалната мрежа с пътя към вашият сайт където и да решите да го промотионирате.

Имайте предвид, че понякога това може да ви изиграе и лоша шега, затова не прекалявайте с публикуването на безинтересни статии и адреси.

Тази статия има за цел, не да ви учи на точни трикове, а да развие въображението ви, за да може да ви дойдат други хубави идеи за подобна стратегия. Надявам се и ако имате др. оригинални идеи да споделите де ;)

Автор: Андон Иванов