Google се бори с черните оптимизатори (Blackhat SEO)

Компания Google за пореден път усложни своя механизъм за подреждане на резултатите от търсене Page Rank по такъв начин, че "черните оптимизатори" в на…

Ivo Lubomirov Apostolov Има ли смисъл да чета повече :)

Evgeni Yordanov Не, Иво, няма :)

Борислав Кирилов Четенето не е задължително :) историята е интересна, не минаха и 2-3 седмици откакто търговец на очила се похвали, че нарочно предизвиква клиентите да са недоволни за да пускат постове и Гугъл вече търси решение да отреже такъв тип на действие.

Ivo Lubomirov Apostolov Историята, че е интересна е интересна, но точно тази публикация няма много общо с темата и фактите :)

Ivo Lubomirov Apostolov За тези които се интересуват, ето историята:
http://www.nytimes.com/2010/11/28/business/28borker.html?_r=2&pagewanted=all
Ето и отговора на Google
http://googleblog.blogspot.com/2010/12/being-bad-to-your-customers-is-bad-for.html

Georgi Mollov ‎:) Само аз ли си мисля така или ще ме подкрепи някой - в отговора на гугъл се казва че линковете с тежест са дошли от новинарските сайтове най вече и че от там е проблема. А реално човека е правил шмекерии последните 3 години даже този когото е написана новината му е отнело 3-4 месеца да се оправи. А сайта вече е бил на първо място :)

Борислав Кирилов Търговеца е пращал нарочно друг цвят очила, друг модел, заяждал се е и т.н. на определени клиенти. Те започват да се жалват, споменават марката и магазина по форуми и социални мрежи. Така търговеца трупа линкове (никой не разбира, че отзивите са отрицателни) и се класира сред първите.

Boris Loukanov И кво като трупа PageRank и излиза най-напред в търсачките? Нали всеки ще види негативните отзиви:-)?

Ivo Lubomirov Apostolov ‎@Борис - PR го махни, той нищо общо няма

Ivo Lubomirov Apostolov ‎@Борис - а казуса с излизането напред в търсачките - точно там е проблема, че сайта излиза, но отрицателните отзиви не. За това и плюят Гугъл :)

Източник: Facebook