Почистване на излишните ключови думи

Ключови думи наричаме думите, по които търсим в Интернет с помощта на търсещите машини. Ако искаме да намерим например фирми за почистване, можем просто да напишем думата "почистване" в Google.com - това ще е нашата ключова дума в търсенето.

ключови думи почистване

Изборът на ключови думи, които потребителите на търсещи машини правят, е фундаментален информационен източник за собствениците на сайтовете. Ако в съдържанието на един бизнес сайт има налична ключовата дума, която характеризира фирмената дейност, марка или продукт, например, то собственикът на този сайт трябва да е сигурен, че посетителите му ще са търсили точно него. Друг е въпросът, обаче, колко посещения ще има сайтът му, за което вече се грижи SEO оптимизацията.

Оптимизацията на търсещи машини (SEO) включва като важен фактор оптимизацията на съдържанието в сайта, което също предполага подбор и позициониране на ключовите думи. За позиционирането на думите SEO специалистите използват специални алгоритми. Тези алгоритми се използват от изкуственият интелект на търсачките (т.нар. паяци или ботове), който влиза в сайтовете, прочита кода и съдържанието им и според алгоритмите ги записва в базата данни на търсачката (индексира ги).

В момента чрез този сайт се опитвам да популяризирам в Google.com думата почистване. Някой собственици на сайт, уеб-мастъри и SEO специалисти биха подходили доста неуместно, като сложат въпросната дума във всяко изречение от съдържанието на сайта, като я направят с текст, еднакъв с фоновия, но това не е удачно нито за SEO, нито особено за потребителите.

Търсачките индексират и презентират сайтове, които са наистина полезни не за някой друг, а за потребителите - не правете неща в страниците си, които не искате да виждате във друг сайт, който посещавате. Мислете от гледна точка на посетителя и ще имате успех.