Acer Iconia Tab W510 - новият хибрид сред таблетите

Трудно е да се опише с думи въздействието, което мобилните технологии са оказали върху компютърната индустрия до този момент. Намираме се по средата на огромна промяна от период, в който доминират настолните устройства и лаптопите, до етап, наричан често пост-компютърна ера.

Acer Iconia

Вече виждаме смартфони, таблети и хибридни чипове отделно от някогашния процъфтяващ компютърен бизнес. Междувременно, смарт часовниците и триизмерните очила са белег за възникване на тенденция към използване на преносими компютърни аксесоари, които ще започнат да печелят позиции през следващата година.

Заради новите видове мобилни устройства, които дори не са ни минавали през ума, че ще се появят, мнозина биха се осмелили да кажат, че дните на настолния компютър са преброени.

Отговорът на Майкрософт към тази променящата се среда е Windows 8- операционна система, която се опитва да балансира между търсенето на традиционната производителност на настолните компютри и „мобилността“ на мобилните устройства.

Реакциите до този момент са смесени, тъй като потребителите на настолни компютри се оплакват от „ненужния“ интерфейс (бившия Metro UI), докато изпълнението на Майкрософт - таблетът Windows RT, е ограничен в софтуера, с който може да работи.

Но докато Windows 8 може да не е достатъчен за тези две платформи, то има и трета категория, където той пасва перфектно - хибриди. Като се замислите, хибридите са оптималният дом за Windows 8, защото и двата аспекта на операционната система са в употреба и в пълния си блясък, както са и били предназначени да бъдат.

По този начин днес вече имаме хибрида Acer Iconia W510. Системата е официално на пазара като мрежов таблет, въпреки че включената (при някои модели) докинг клавиатурата по същество превръща устройството в същински персонален компютър - тук няма никакъв Windows RT, приятели. Тук имате пълно преживяване с Windows, точно както при традиционен десктоп или лаптоп.

Характеристики на модела

Acer W510 е с 10.1-инчов CineCrystal екран, TFT LCD капацитивен дисплей с LED подсветка и резолюция 1366 x 768 пиксела. Захранва се от процесор Intel Atom Z2760 (2-ядрен, 1.50 - 1.80GHz, 1MB кеш). Устройството има 2GB оперативна памет DDR, 64GB на вътрешна флаш памет, 802.11 b / g / n / N Wi-Fi, NFC и Bluetooth 4.0 + HS. Камерата е 8-мегапикселова на гърба и 2-мегапикселова в предната част. Батерията е 2-клетъчна (до 9 часа работа, до 18 часа с докинг станцията). Тегло: 580 гр. (1 260 гр. с докинг станцията).

Acer

Първото впечатление от Acer Iconia W510 е, че прилича на нетбук както по форма, така и по функция, с процесора Atom и всичко останало. Разбира се, това не е съвсем вярна оценка, защото процесорът на Intel отвътре е малко по-силен от скромните чипове, които станаха известни по време на кратката слава на нетбука.

Самият таблет е едно от най-атрактивните устройства, които са излизали на пазара досега. В левия ъгъл на капака са единият от двата стерео говорители и името Iconia, гравирано на белия пластмасов ръб. В горния край има жак за слушалки, ключ и бутон за включване. От дясната страна има микрофон, бутон за звука, microHDMI и MicroUSB портове, и MicroSD четец.

Задната страна на плочата е изработена от алуминий, подобно на IPAD на Apple. Има 8-мегапикселова камера в центъра (когато е в хоризонтален режим), с LED светкавица и микрофон, с възможност за запис на видео. Марката Acer е гравирана в хром; има също и от онези досадни стикери.

Включената докинг клавиатура е изградена с помощта на същия сребърен алуминий, използван и за гърба на таблета. Шикозните клавиши са бели, със сиви и сини букви. От Acer дори са включили малък тракпад точно под клавиша за интервал. Въпреки че разширени функции като мулти-тъч не се поддържат, това е малко неудобство, защото дисплеят на таблета има същата функция.

Acer 3

Докинг клавиатурата е повече от входно устройство, тъй като има батерия, която издържа над 18 часа в режим на работа. Освен това, клавиатурата служи като удобна стойка за дисплея и може да се накланя до 295 градуса.

Acer Desktop

Източник: http://www.techspot.com/review/647-acer-iconia-w510/