Как се пише статия, която продава

Първо трябва да съберете необходимата информация за темата и целевата аудитория, за да насочите обръщението си именно към нея. Това са хората, който с най-голяма вероятност ще купят рекламирания продукт. Опознайте ги, разберете тяхната възраст, пол, местожителство, образование и доходи. Установете техните стереотипи за да откриете съдържанието, което продава и да го сложите на най-видното място.

статии

Подгответе се добре. Намерете подходящи материали по темата. Изучете добре спецификите на това, за което ще пишете. Много полезен ресурс за намиране на информация е социалната мрежа за копирайтинг http://postvai.com/. Ползвайте различни източници на информация, не се ограничавайте само до намереното в Интернет. Когато сте готови, направете списък с предимствата на продукта.

Степенувайте ги по важност – най-полезните за потребителите са на първо място. Набележете си фактите, които ще ви свършат работа. Ако ползвате статистики, проверявайте добре източниците си. Ако слагате цитати, не забравяйте кавичките и името на автора. Открийте кои са най-силните думи? Те са вашето заглавие. То трябва да е атрактивно, за да привлича посетителите и същевременно да е кратко и информативно.

В съдържанието на статията проличават вашите копирайтинг умения. Съчетайте полезната информация с емоция. Възползвайте се от технологията на Мрежата, направете съдържанието си интерактивно. Нека то никога не свършва. Нека читателят има възможност да прочете още и още, като последва линковете, поставени в текста. Повечето хора не четат целия текст, а само скролват през него. Затова подчертайте или болтвайте някои ключови изречения в статията си.

Използвайте различни цветове (все пак не прекалявайте) и едър шрифт, за да може лесно да се чете. Имайте предвид, че интернет читателите не обичат дълги текстове. Използвайте списъци – номерирани, с булети, с тиренца.

Колко трябва да е дълга една статия?

Повечето специалисти препоръчват от половин до една страница. Ако искате да кажете повече неща, публикувайте серия от статии по темата. Темите на вашите статии е добре да са свързани не само с рекламирания продукт. Помислете за всичко, свързано с вашия продукт и начините, по които клиентите го използват. Ще се изненадате колко полезни и интересни теми, ще изникнат.

Ако имате блог редувайте ги с някакви други интересни теми. Желателно е да са някъде 3:1 в полза на рекламираното, с честота на публикуване на статиите веднъж на 2-3 дена. Предоставяйте редовно информация за горещи теми и нови мании, бъдете винаги на гребена на вълната. Нека вашият сайт да бъде приятен и жив.

Подберете подходящо изображение, което да привлича вниманието и да кара читателя да се чувства уютно. Използвайте ключови думи и тагове в картинките и заглавията. Пишете с желание и не забравяйте да се поставите поне за момент на мястото на потребителите.

Източник: http://postvai.com/