Вътрешни врати - съвети преди покупка

Когато ви се налага да промените интериора на вашето жилище или да направите нов такъв, то много често се случва така, че трябва да замените и самите врати в него или да закупите нови при липса на съществуващи такива. На пазарът обаче има най-различни видове и модели и често е трудно да се прецени кои от тях са качествените интериорни врати.

Вътрешни врати

Единият от признаците, характеризиращи стойностните врати е тяхната цена. Не винаги обаче по-високата цена е гаранция и за по-високи показатели. Има някои тънкости които трябва да знаете за вратите, които ще ви помогнат да направите своят правилен избор, за да се наслаждавате на продължителна и спокойна експлоатация.

Най-разпространени в момента са вътрешни врати, съставени от два вида плоскости, а именно MDF и HDF. Ако все пак ви е интересно да научите каква е разликата между видовете плоскости, то в следващите няколко реда ще направим кратък очерк на най-важните характеристики. MDF – Medium Density Fiberboard или в превод плоскости, изградени от средно пресовани частици. HDF – High Density Fiberboard – което означава плоскост, съставена от високо пресовани частици.

Плътността на тези два вида материала има доста сериозно отношение към качествените свойства на съответните интериорни врати. Колкото по-плътна е дадена плоскост, толкова по устойчива е на най-различни влияния. Важен момент тук е да се спомене, че HDF вратите са подходящи и за бани, не само заради плътността, а също така защото са повече издръжливи срещу развитие на мухъл и гъбички.

Друг важен компонент при вратите е пълнежът между плоскостите. От него зависи до колко звукоизолиращи са вратите. Има най-различни варианти, ето защо по-добре е да попитате продавач-консултантите кои ще са най-подходящите за вас, спрямо помещението в което трябва да се поставят.

Ако сте се спрели на вариант комбинация със стъкло, то задължително трябва да се поинтересувате дали то е допълнително подсилено, както трябва да бъде. В противен случай рискувате да застрашите здравето си.

Ако търсите качество, изберете фурнировани врати от Doordecor. Важни разбира се са и малките детайли – пантите, които са носещите елементи на крилото на вратата трябва да са регулируеми и достатъчно стабилни. Дръжката също трябва да е добра, все пак нея най-много я ползвате, но това, че изглежда лъскава съвсем не означава, че има дълъг период на експлоатация.

Подобни публикации: