Най-популярните игри от началото на годината

През изминалите няколко месеца производители на игри буквално се надпреварваха да пускат хитови заглавия и логично интереса на хората играещи игри беше огромен. А още повече, в последните няколко седмици излязоха няколко изключително качествени заглавия и средностатистическия геймър буквално стана разноглед. Тази година ще бъде пълна с хитови заглавия и решихме да напишем статия за най-популярните игри към момента. Надяваме се това да стана традиция и вие да си сверявате често часовника с нас и занапред.

Най-популярните игри

Тук ще ви предоставим най-популярните игри излизали в последните шест месеца, базирана на мнението на журналистите от  www.gamespot.com. Селекцията според нас е една от най-адекватните към момента и се надяваме да ви помогнем да изберете следващото заглавие, което ще ви държи будни. И така..

Излизането на Dragon Age на пазара и последвалия експанжън е едно от големите събития в последно време в гейм индустрията. BioWare са си свършили работата толкова добре, че трудно можем да кажем нещо различно освен хвалби и отличните отзиви и първото място потвърждават това. Историята на играта е разнообразна и увлекателна, диалозите са динамични и много добре озвучени. Света на играта е цветен и увлекателен и вие неусетно се потапяте в атмосферата на тази наистина увлекателна игра. Dragon Age е класическо RPG, което ще се види познато за почитателите на Baldur`s Gate, но доста, доста доразвита стратегия и разнообразие на геймплея.

Battlefield: Bad Company 2 печели одобрението на феновете на впечатляваща визия и атрактивен геймплей. Никога в гейм индустрията не е имало излишък на т.н. FPS или екшън игри в първо лице, но рядко излиза нещо толкова качествено и заслужаващо си. Тук вие ще имате огромно разнообразие от карти, тактика на водене на боя, огромен потенциал на отборната игра и всичко това в комбинация с напълно интерактивен свят и неограничени възможности. Battlefield: Bad Company 2.

Mass Effect 2 е едно меко казано достойно продължение на успешната първа част на играта, като тук нещата са доста променени и за радост на феновете към по-добро. Тази така зрелищна игра ще ви грабне още от първата минута и колкото повече навлизате в потопяваща атмосфера, толкова няма да ви се иска да излизате от нея. Mass Effect 2 е една от малкото игри, който дава на понятието дигитално забавление ново значение. Играта представлява смесица между RPG (role-playing-game) и шутър, като за да играете Mass Effect 2 няма да бъде задължително да сте минали първата част на играта.

Следващото заглавие идва от Codemasters  и се нарича Colin McRae: DiRT 2. Продължението на успешната първа част е с много нововъведения и още от първите метри на новите писти усещате, че цялата физика на играта е преработена. Движението на колата и сцеплението в зависимост от настилката са направени изключително реалистично, а енджина на играта е от трето поколение и изглежда изключително реалистично.

На пръв поглед не толкова впечатляваща зомбирана игра Left 4 Dead 2, която се явява продължение на първата част, излязла преди по-малко от година изненадва разнообразие на геймплея. Новите неща тук са нови мисии, оръжия и техники на боя, като впечатление прави новият и оригинален сценарий на производителите, с който зомби апокалипсисът изглежда много повече от реален. И ако тематиката на играта ви изглежда изтъркана, то създателите са се постарали да наваксат с историята, персонажите и диалозите, който са наистина много интересни.

Каскадите в следващата игра са нещо, което не сте виждали до този момент. Става дума за Just Cause 2 въвличаща ви в смайващи каскади и притежаваща изключително интерактивна среда. В тази екшън игра вие сте таен агент, който действа от името на „Агенцията” на територията на Панау, като освен пушките и гранатите вие ще можете да използвате през цялото време кука и парашут, посредством който вие ще можете да правите всевъзможни каскади.

Call of Duty: Modern Warfare 2 се превърна в рай за, почитателите на сагата Call of Duty, като този път от Infinity Ward наистина ни предлагат изключителен геймплей и смазващ мултиплейър. И по тази логика можем да разделим играта на две части – солови мисии и мултиплейър. Първата част е с позната сюжетна линия, в която героя изпълнява най-различни мисии по цялото земно кълбо, а във втората вие ще можете да се насладите на един от най-добрите мултиплейър шутъри излизали някога.

Borderlands е едно от ултимативните забавления за края на миналата година и въпреки че не е от най-новите игри на пазара решихме да я включим тук поради уникалния си геймплей, изключителната визия и огромните възможности, който ви предоставя. Играта представлява комбинация от мултиплейър и солови мисии, целящи геноцид на всевъзможните гадове, който срещате по пътя си.

Metro 2033. Действието се развива в близкото бъдеще в Москва, която е изравнена със земята в следствие на атомни бомбардировки, а единствените оцелели хора се укриват в тунелите на метрото. Играта представлява шутър от първо лице, в който ще трябва да убивате всевъзможни гнусни създания и да изследвате тъмни тунели. Историята със сигурност не е от най-оригиналните, но със сигурност играта е нещо ново и свежо, което ще разведри геймърите.

Подобни публикации: