Моето ТОП 10 за любимите ми програми, без които не мога

В тази статия ще ви представя моето топ 10 за програми, които използвам и смятам за най-полезни за мен лично. Всяка една от тях ще я представя по един компактен и приятен начин, все някоя от тях може да ви бъде полезна, пък може и да ги знаете и използвате всички. Нека да започна.

10. Microsoft Office Word.

Текстов редактор, който според мен е най-известния, а и най-добрия измежду този тип програми. Понякога пиша статиите си на него, за да мога да редактирам по-лесно, а и да не ми трябва интернет връзка. Предлага адски много функции, формули, които биха ви спомогнали за по-лесна работа и сполучлива.

9. Adobe Photoshop.

В общи линии не го ползвам често, но когато ми трябва да редактирам дадено изображение, да направя банер, лого за някой мой проект или идея, използвам именно него. Всеки знае, че photoshop-a е най-добрата програма точно за това. Малко тежка идва спрямо рядкото му ползване от моя страна, но чак толкова не ми пречи. Множество функции, ефекти и предложения. Не вярвам някой да не знае за него.

8. AVG Anti Virus.

Нея я слагам на 8-мо място, не защото я ползвам повече от предишните две програми, а защото просто постоянно е пусната и отчита дейност, какво пък – може би точно заради нея да няма вируси, червеи и прочие в компютъра си, а дано! Лесна и достъпна, има много free версии.

7. Filezilla.

FTP client, който ми върши перфектна работа. Като всички останали е, няма други екстри, които другите нямат, просто ми е лек, бърз и достъпен. Чрез него качвам файловете си по блоговете, сайтове и останалите ми проекти. Харесва ми също така, че докато съм пуснал да се качва нещо по-голямо има функция да се слага долу в дясно до часовничето, за да не ми се пречка докато си върша останалата работа. Съвсем проста екстра, но пък удобна.

6. Nero Burning.

Как без програма за записване на сд дискове и двд ? Няма как, тъй като адски много обичам да си записвам музика в аудио формат за колата. Пуста аудио система, чете само аудио файлове, но не и .mp3, хехе. Най-известната и добра програма именно за това. Силно препоръчвам за неизпробвалите. Може да записвате image дискове, всякакви формати.

5. WinRAR.

Покажете ми човек, който може да работи пълноценно на компютъра си и в Интернет без тази програма?! Аз лично не познавам такъв. Най-добрия архиватор. Може да разделя големи файлове на малки размери и доста други екстри. Силно препоръчвам.

4. VLC Media Player.

Media Player. Просто и ясно казано. Най-добрия. Не само за мен, има множество анкети, които показват същото. Адски много функции. Субтитри, резолюция, записа, скрийн шотове, навигация и така и така, та до безкрай. Препоръчвам го силно, все пак на него си гледам филмите през свободното време.

3. Tor Browser.

Обичам да обикалям в Dark Web-а (.onion domain names). Шегувам се, Tor браузърът ти пази анонимността и личните данни, затова го обичам. Не става за ежедневно сърфиране, но всеки по-специален сайт отварям с него.

2. Skype

Чат. Най-много функции, най-добре изглеждащ, постоянен ъпдейт на изгледа. Безплатни разговори, както и видео такива. Директен чат с всичките ви приятели и то съвсем безплатно. Даже има и игри и множество екстри, само свободно време ви трябва и може да загубите целия си ден в разучаване и приятно прекарване със skype.

1. Chrome.

Дойде времето и на първото място. Брои се Интернет браузър, но за мен той е толкова полезен, колкото останалите програми по-горе взети заедно. От както излезна не ми се заменя за нищо друго. Създаде се една еволюция между браузърите. Първо беше IE, после FireFox, а сега Chrome. След това очаквам.. Chrome vol.2 нищо друго Адски бърз, лесен и адски достъпен, на пръв поглед има малко функции, но те са най-наложителните и приятни за използване. В дефаулт страницата си добавя най-популярните сайтове, които посещавате, така само с един клик кликваш на снимката на която е показан сайта, който си посещавал доста често. Точно така прави с 9 от вашите често посещавани сайтове. Много полезно е това. Изчистен дизайн. Силно, адски силно препоръчвам!

Нарочно направих на обратно подредбата на топ-а, за да е по интересно.

Надявам се да ви е харесал моя избор.