Съвети при преместване в нов дом

Няколко изпробвани съвета спрямо наскорошния ми опит :)

Преместване съвети

1. Направете списък

Сложене номера на всички кашони и след това направете списък, като срещу всеки номер записвате съдържанието на кашона. По този начин, ако ви се наложи да търсите нещо, веднага ще знаете къде е.

2. Запасете се с неоходимите ви неща.

Винаги е по-добре да имате повече резерви, отколкото да ви липсва нещо. За това уверете се, че имате достатъчно кашони и опаковъчни материали. Ако нямате, може да си закупите от сайта Kashoni.BG

3. Цветово координиране

Може да ви е от полза, ако изберете цвят за всяка стая и сортирате нещата в кашони, отбелязани със съответния цвят. Например синьо за спалня №1, жълто за спалня №2, лилаво – кухня и т.н.

4. Не разделяйте нещата

Опитайте да не разделяте нещата. Нека подпорите за книги да са заедно с книгите, кукичките за картините да са при картините. Това ще ви улесни много и ще ви спести доста търсене после.

5. Опаковайте нещата предварително

Всеки казва, че ще започне с опаковането на нещата по-рано, но никой не го прави. А това би ви спестило доста ценно време, от което ще имате нужда за да свършите през последня ден всички неща, които сте забравили. Ако имате няколко телевизора, опаковайте ги и оставете само един, който да гледате последните дни. В кухнята оставете само крайно необходимите ви прибори и съдове или опаковайте всичко и няколко дена си поръчвайте храна за вкъщи или хапвайте навън.

6. Използвайте всички чанти и куфари

Запълнете всяко празно ъгълче от куфарите. Напълнете с багаж всяка торба. Много по-лесно ще намерите боксерките и бельото ако сте ги сложили в любитата си раирана раница, отколкото ако са в някой кашон с номер.

7. Вземете предпазни мерки за ценните неща

Опаковайте внмателно всички ценни неща. По-добре е дори да ги опаковате двойно. Ако имате място в колата, всемете ги с вас, ако това не е възможно, уверете се, че сте написали на кашоните ясно с големи черни букви ”чупливо”.

8. Важните документи вземете с вас

Актове за раждане, трудови договори и всички други документи вземете с вас. Не ги оставяйте в общия багаж, който фирмата превозвач ще ви пренесе.

9. Лични кутии

Подгответе лични кутии, в които всеки член от семейството, веднага след като пристигне в новия дом, ще може да сложи лични вещи като – грим, зарядно за телефона и други. По този начин няма да ви се наложи да претърсвате всички кашони за това или онова.

10. Достъп и паркиране

Уверете се, че фирмата превозвач ще има достъп и удобни места да паркира за да товари и след това да разтовари.

Аз лично се доверих на фирма превозвач Hamali.BG и съм много доволен. Доверявайте личните си вещи само на фирми с репутация! Примамлива е идеята да се обадиш на студенти хамали, които да ти премъкнат всичко евтино, но рискът да ти откраднат/счупят нещо за мен лично не си заслужава.

Подобни публикации: