µHash

От няколко седмици насам се занимавам с нещо изключително интересно. Милен беше решил да напише някаква програма на език, с който наскоро се сдоби - PureBasic. Беше решил да е програма за изчисление на MD5/SHA1/CRC32/SHA246/Keccak-256 суми на файлове.

И така с лека по лека пускаше билдове, които тествахме няколко човека и му пращахме информация за проблеми, както и нашите впечатления и мнения. Променяха се доста неща в сравнение с първия билд и сега мисля, че стана още по-добра. Тя е с изключително компактни размери (само 54.5 KB), проста и бърза.

Това не остана и незабелязано от един от най-големите IT портали - Softpedia. Те веднага предложиха на Милен да добавят програмата му в каталога им, при които той прие и сега тя вече е в каталога на Softpedia. Освен това, тя получи и награда “100% clean”, което означава, че тя не съдържа никакъв зловреден код. Освен това тя беше добавена и в популярни български IT портали, като Softvisia и Download.bg.

Това показва, че програмата става все по-добра и тя няма да остане невидима за много потребители в целия свят. Браво на Милен! Пожелавам му да му върви по-вода и само успехи. Нека не забравяме, че той постигна големи успехи и с програмата Spider Video Downloader или на кратко SVD. Преди време бях писал в блога си за нея само хубави неща. До този момент е направила рекорди 22 640 изтегляния.

Това е страхотна програма! Изключително добър програмист, като качеството на програмиране беше на ниво и при SVD и uHash. Силно се надявам скоро да видим нова версия и на SVD.

Подобни публикации: