Интериорни врати – как да изберем?

Ако е настъпило времето да декорирате вашия дом, трябва да помислите за стила на вашите интериорни врати. Стилът на вратата може да бъде изтънчен, напълно съобразен с вашата къща. За съжаление съм забелязал, че в днешно време хората не обръщат необходимото внимание при избора на вратите. Ще останете учудени каква промяна може да донесе правилния ѝ избор.

Интериорни врати

Лично за мен плъзгащите се интериорни врати тип "джоб" са чудесно допълнение към интериора на всеки дом. Ако имате стаи с прекалено малко място те са чудесното решение на проблема. Те се плъзгат предварително монтирани касети и след това се изграждат стените. Този начин на плъзгане е широко разпространен в хотели, офиси и малки жилища. Самите врати, могат да имат най-различен дизайн.

Ако случайно търсите по-съвременен декор, тогава е препоръчително да използвате интериорни врати изработени от череша, топола, дъб, орех както и от много други. Някои хора предпочитат използването на стъкло тъй като предлага по-лъскав външен вид и не изисква поддръжка за разлика от дървото.

Материалът за изработка на вратите обикновено има връзка с интериора на вашия дом. Когато се избира покритието и цвета вариантите са безкрайни. Затова винаги се доверявам на качеството и разнообразието в Doordecor. Дългият им опит и добре подготвените търговци, улесняват значително избора. Можете да избирате врати с 2 или 8 панела, повдигнати или плоски панели, със или без стъкло, огледални, дори и френски стил. Дори можете да изберете водоустойчиви врати, за сауна или врати предназначени да функционират при големи температурни разлики.

Не знам да съществуват определени правила при смесването и съчетаването на стилове и цветове при избора на интериорни врати, но никога не е излишно да чуете мнението на специалист в тази област. Доста често се получават чудесни резултати.

Много мои приятели харесват рисувани интериорни врати или крайно различните - тези от естествено дърво. По мое скромно мнение мекия бял цвят пасва доста добре с повечето интериори, но пък черното създава повече дълбочина на помещенията. Напоследък черния цвят стават все по-популярни.

Внимателно погледнете цялостните размери на вашите стаи преди да изберете интериорна врата. Например, една голяма плъзгаща се стъклена врата може да е много красива, но също така може да закрие една малка стаичка. Също така тази врата може да е голям плюс за стая с повече прозорци, защото ще отразява това, което е отвън и ще прави стаята да изглежда по-просторна.

Подобни публикации: