Добавяне на favicon в WordPress

Повечето от вас, които наскоро са започнали да се занимават с WP, сигурно се чудят как да добавят favicon в adress bar-a. Всъщност това е много лесно. Сега в няколко стъпки ще ви покажа как става „номера“.

1. Като за начало ще ви трябва картинка. Може да използвате всяко изображение, което не е с авторски права. Логото на McDonald’s, например, не може да бъде използвано за favicon на вашия сайт.

2. Влезте в сайтът Favicon.cc.

3. Качете картинката, която трябва да е във формата на квадрат(16x16px или32x32px за препоръчване).

4. Вече сте си генерирали favicon.ico и може да изтеглите файла.

5. След като favicon.ico е вече на вашият компютър, качете го през FileZilla, или каквото използвате за качване на файлове, в главната директория на вашият сайт(по принцип е public_html).

6. Дойде моментът, в който ще трябва да редактирате header.php. Този файл се намира в папката на темата, която използвате. Ако вашата тема е twentyten, например, то файлът header.php ще се намира в public_html/wp-content/themes/twentyten.

7. Някъде из този файл добавете следният ред:

<link href="LINK" type="image/x-icon" rel="shortcut icon" />

Където на мястото на „линк“, трябва да добавите линк към вашия favicon. Предполага се, че сте го качили в главната директория на сайта си(т.5). Ако вашият сайт се казва domain.com, то линкът към favicon-a ще е domain.com/favicon.ico и кодът ще стане:

<link href="http://domain.com/favicon.ico" type="image/x-icon" rel="shortcut icon" />

Успех! ;]

Подобни публикации: