Важни фактори за премахването на линкове след Пингвин 2.0

Пингвин 2.0 стартира на 22 май тази година. Това причинява сериозни загуби на много сайтове за класиране, видимост и трафик. Това само по себе си води директно към нов проект за премахване на линкове, познат вече от Пингвин 1.0. Преди да избързате с решения по проблемите, трябва да следвате определена методика, за която искам да поясня някои факти.

Първото нещо, което трябва да знаете и да имате предвид е, че „Няма никаква гаранция при решенията на Google”. Преди да започнете проект, особенно такъв за премахване на вашите линкове, трябва да сте наясно с това. Имали сме успешни такива кампании и сме виждали възстановени сайтове от алгоритмичните Google наказания.

Ако отделите достатъчно време и средства, възстановяването на предишните ви позиции е напълно възможно. И все пак да не забравим, че това е Google и както сами са казали: „Google запазва правото си да отхвърля исканията за преразглеждане по свое усмотрение...“, дори в някои случаи преценката им може да е в точно обратна насока, като накажат сайта още повече. Затова бъдете внимателни, за да не обърнете нещата срещу вас.

Премахването на линкове е изтощителна задача. За да се запознаете с стандартите на Google, има четири основни стъпки, които трябва да следвате за всяка такава кампания:

1. Анализ на обратните връзки

Започнете като направите пълен анализ на вашия линк профил, използвайки за начало Open Site Explorer, Majestic или Ahrefs. Капацитетът им от линкове, които могат да изкарат, може да бъде от хиляди, затова анализът, който избирате, трябва да е точно конкретизиран. Отново е важно да не пропускате линкове, като избирате единствено най-лошите. Трябва да се разровите по-надълбоко, за да се уверите, че достигате до всеки един, като:

  • платени линкове
  • линк директории
  • несъответстващи на нишата линкове
  • линкове на нискокачествени сайтове
  • линкове от спам коментари
  • директории за статии и др.

2. Намиране на информация за контакти

Разбира се, не желаете Google да узнае за съществуването на тези линкове. Затова трябва да се свържете с администраторите на тези сайтове с исканията за премахване на линковете си – много важна част от този процес. Google disavowed Tool ще игнорира исканията ви за линкове, към които на са положени никакви лични усилия за премахването им.

3. Осъществяване на контакта

Изглеждащо толкова просто, а всъщност един дълъг и изтощителен процес. Започнете от свързването чрез имейл със всички сайтове, от които искате дапремахнете линк. Към един сайт може да има по няколко съществуващи линка на различни страници, като всеки един се отчита като индивидуален. Но все пак, това могат да са стотицисайтове, към чиито собственици трябва да се обърнете.

Важно е да се знае, че за осъществяването на контакта не е достатъчен един имейл. Ще трябват поне два или три опита в период на един месец, за да докажете, че сте положили достатъчно усилия за премахването им.

4. Disavow

Трябва да сте наясно, че не е възможно да успеете да премахнете всеки един нискокачествен, неподходящ или спам линк. Има сайтове, които са изоставени, сайтове без информация за контакти, уеб администратори,които не отговарят, отказват да премахнат линк или искат пари...

Все пак, направете всички възможни усилия за премахването им. Когато сте изчистили възможно най-голям брой линкове, се обърнете към Disavow, като не забравяте също за казаното от Google.

Видео за отказване на опасни връзки

Подобни публикации: