7 Правила при избор на готов онлайн магазин

онлайн магазин

Онлайн магазините започват да привличат все повече клиенти, както по света, така и в малка България. Изборът на подходяща система за създаване на интернет магазин е свързан с редица качества, които трябва да притежава един онлайн магазин, за да гарантира успеха и печалбите на своите собственици.

При създаването на един онлайн магазин можете да избирате между няколко типа системи. Някои платформи са хоствани от съответните компании, които ги предлагат, а други трябва да сложите на собствен хостинг. Готовият онлайн магазин ще ви струва няколко стотин лева, а ръчно създаденият специално за вас няколко хиляди, че може и десетки хиляди лева, в зависимост от вашите нужди и цели.

Ето и седемте ключови елемента, които всеки добър онлайн магазин трябва да притежава, за да отговори на очакванията на клиентите и на самите търговци:

1. Използваемост – бързата навигация, лесният начин да избереш и поръчаш стока, както и потребителските очаквания за тип ориентиране в сайта са нещата, които правят успешен не просто един онлайн магазин, а всеки уеб сайт в Интернет.

2. SEO оптимизация – важно при избора на продукт, който да ви помогне да изградите своя интернет магазин е да проучите дали той разполага със SEO модули, които да подобрят вашата видимост сред потребителите използващи търсачки. Колкото по-широки възможности за оптимизация на продуктовите страници има в един онлайн магазин, толкова по-висока вероятност има да се класирате добре при търсачки като Google, Yahoo, Bing и т.н.

3. Достъпна цена – като българи е нормално с оглед често твърде ограничения си бюджет да проявим жив интерес към цената на дадено решение, като най-често тя е крайният определящ фактор дали ще изберем именно тази платформа за онлайн магазин.

4. Визия – интересната, но удобна визия е също начин да повишите доверието в своя онлайн магазин и да разчитате вашите клиенти да повишат процента на разпознаваемост на вашия бранд.

5. Разплащане – колкото повече разплащателни методи, толкова по-добре. Ако конкурента ви не поддържа плащане с банкови карти, но вие го правите, а клиента желае да плати именно с такава, то досетете се от къде той ще закупи желаната стока... да правилно от вас.

6. Социални мрежи – интеграцията със социалните мрежи като Facebook е още един начин да повишите доверието във вашата фирма, а респективно и във вашия онлайн магазин. Някой платформи за интернет магазин дори ви дават възможност да продавате своите стоки директно във Facebook.

7. Стимулиране на продажбите – това включва инвентар за промотиране, статистика и пълен контрол над продуктите във вашия онлайн магазин, така ще осигурите своето гъвкаво поведение, което няма да остане незабелязано от вашите клиенти.

Подобни публикации: