Презерватив за линкове (Link condom)

Време е да спрем популяризирането на спамерски сайтове и сайтове, вирусни сайтове и т.н... Ако ви се наложи да линкнете такъв сайт, вие определено не искате Google да види това, тъй като както знаете търсачката не толерира подобни сайтове. Има начин да линквате такива сайтове без SEO последици за вас и той е много прост. Решението е:

rel="nofollow"


Това е много прост таг атрибут, просто го добавете след линка който искате да дезинфекцирате и Воала! Един линк по-малко разпространяващ зарази. Да! Толкова е просто. Тези линкове не влияят на Page rank-a и на Link Popularity-то.

Плюсове и минуси:

Запазва вашият Google PageRank
Скрива изходящите линкове
Разширява кода на страницата.
Свободно линкване до кофти партньори

Доста по лесна употреба от JavaScript, php redirects, robots.txt и т.н. Този таг указва на бота да не проследява линка. По този начин вие не подпомагате PR-а на линкваната страница и бота остава на вашата страница, а не се прехвърля на тази.

Не се препоръчва за употреба при размяна на линкове с цел PR, но може да бъде използван ако размяната е не за PR а за изпращане на потребители. Примерно при банер реклами се препоръчва дори от самите Google.

Подобни публикации: