Нова година, нов късмет, нов SEO блог

Дойде и 2010г., всичко си му е по старому. Започна с пълна пара и работата на екипа от Cloxy. След дългата почивка, която беше предвидена идваме на работа заредени с нови сили и надъха за завладяване на така заветния SERP на Google.

SEO блог

Новата година ни посреща и с нов SEO блог. Ще кажете защо нов блог и то за SEO, ами защото сменихме изцяло платформата на която е базиран той. Преди около 6-7 месеца решихме да експериментираме и да изберем boastMachine за блог система към сайта ни. Предприехме това действие защото все пак SEO е за да се експериментира - никой няма да ти даде знания на говото.

Какви са нашите заключения след този експеримент, aми чисто и просто може да се каже, че на този етап BlogSpot базирани блогове няма кой да ги бутне от 1вото място за ориентиран към SEO блог. BoastMachine се представяше много добре, що се отнася до бърза индексация в Гугъл.

Без никакви допълнителни плъгини или модове, всяка една написана статия се индексираше в Гугъл за по-малко от 30 часа, като се има предвид, че в SEO блога се пишеше средно по една статия на ден. От гледна точка на SEO настройки и опции, той е изключително беден. Няма и шаблони. Индексираше се много добре, но позиционирането му беше трудно.

Ползвайте си BlogSpot и не му мислите, можем да кажем в заключение :) И да, ако нищо не си разбрал - този SEO блог е просто един сателит за връзки на няколко сериозни сайта, занимаващи се със SEO оптимизация за търсачки на сайтове. За разлика от другите сателити, обаче, този ще е с по-смислено SEO съдържание ;)

Подобни публикации: