Нов SEO бизнес - сайтове под наем

С екипа на Cloxy решихме да започнем един нов бизнес. Той се състой в разработването на сайт на ключов домейн за дадена сфера, след което последваща SEO оптимизация за търсачките. След като се позиционира в предни позиции, сайтът ще бъде предлаган на клиенти за отдаване под наем. Клиенти, които са свързани пряко с дадената ниша.
За да ви стане по-ясно какво имам предвид, ще ви дам пример с първия от поредицата такива сайтове.

SEO сайтове под наем

Сайта за вътрешни ремонти - remonti.info, е създаден именно с такава цел. Той бе създаден от нашият екип преди около година. След официалното му "пускане" в Интернет пространството, започна и процеса на SEO оптимизация. Към днешна дата, сайтът се позиционира на следните места в Google.bg :
1. вътрешни ремонти - класира се на трето място в класацията на google.bg от общ индекс 313 хиляди резултат
2. ремонти - 9-то място в класацията на Google.bg от общ индекс 766 хиляди резултата

Сайтът се отдава под наем за 200лв. на месец. Една цена, която е сравнително ниска за фирми занимаващи се с този вид дейност. Като идеята е сайта да заеме минимум 2-ра позиция при търсене за вътрешни ремонти, и да се качи в топ5 за ключова дума - ремонти.

От както е пуснат сайтът (вече почти месец) има получени 10 запитвания за извършване на строителни дейности. В тях се включват ремонт на вход на жилищен блок, довършителни ремонтни дейности по къща, извършване на вътрешни ремонти на апартаменти.

Ако дадена фирма се реши да вземе сайта под наем на стойност 200лв., към него ще получи пълен достъп до сайта посредством FTP, една MySQL база данни. В цената влиза и три месеца безплатна SEO оптимизация, като след този период, клиентът може да се възползва от преференциални условия за нашите услуги.

Изисква се една инвестиция, която може да се възвърне в най-кратки срокове!

Как дойде идеята за такъв вид SEO бизнес?

Аз, заедно с още двама познати даваме под наем така 15тина сайта и в чужбина е доста разпространен начин за задоволяване на потребностите на бизнес. С възползването от тази SEO услуга, спестяване влагането на средства и нерви при изграждането на нов сайт, средства за SEO оптимизация и позициониране. Получавате всичко извършено на една доста по-ниска цена. Остава само фирмите от страната да го оценят!

Подобни публикации: